Kussenproject

Laat de Vrienden (niet) zitten: sta ze bij met naald en draad

De Witte Kerk in Noordwijkerhout wordt intensief gebruikt. Bijvoorbeeld voor trouw-, rouw- en kerkdiensten, tentoonstellingen, concerten, diners en lezingen. Iedereen komt of zit wel eens in de Witte Kerk. Meestal heb je dan al na een half uurtje: pijn aan je…..derrière!

De stoelen waar we op zitten passen prima bij de kerk, maar ons zitvlak past niet altijd even goed op de stoelen.

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk wil daar een oplossing voor bieden. Dat willen ze niet alléén doen, maar ze zoeken de hulp van iedereen die kan naaien en creatief is. Ze willen dit project met anderen samen doen en er een Noordwijkerhouts tintje aan geven:

doe mee, en ga allemaal aan het werk voor meer comfort in de kerk!

Iedereen kan meedoen door een kussenpakket aan te schaffen en het kussen in elkaar te zetten. De ene kant van het kussen is ‘onbewerkt’ en de andere kant van het kussen kan creatief worden bewerkt. Er mag op geborduurd worden, gestikt, gebreid, gehaakt, geappliqueerd: alles is mogelijk binnen de spelregels die de Vrienden opstellen.

Wat zal het leuk zijn als alle stoelen voorzien worden van een kussen met een leuke, mooie of inspirerende afbeelding en dat ze allemaal anders zijn! 

Voor de creatievelingen die wel ideeën hebben maar de kussenhoes zelf niet in elkaar kunnen naaien is er een oplossing... Lever je lap stof met kunstwerk bij ons in dan zorgen wij dat het in elkaar genaaid wordt. Dus schroom niet, laat je creatieve geest ontsnappen en maak het concreet op een kussen!!

Het kussenpakket met instructies is te koop voor  €7,90 bij Boekhandel Wagenaar & van Halem

Doorstart
Inmiddels hebben we ongeveer 60 stoelkussens binnen. En, nog 60 te gaan! Voor iedereen die denkt: hier wil ik aan mee doen, dat kan! Het kan op twee manieren: ofwel u doneert 7.90 en wij zorgen dat er iemand een kussen maakt, of u laat een kussen adopteren voor 7.90 en maakt zelf een kussen. Met andere woorden: wij zoeken sponsoren en nijvere naaisters.

Boek
We gaan van dit project een boek maken. En wel een uniek exemplaar, met de hand gemaakt. Dit boek komt later achter in de kerk te liggen. In dit boek komen alle namen en foto’s van mensen die hebben meegewerkt, en ook de namen van de sponsoren. We gaan iets moois van dit boek maken!

Voelt u zich geroepen om op de een of andere manier mee te doen, stuur ons een mailtje via info@vriendenvandewittekerk.nl