Nieuwe Vrienden

De bestuursleden van Stichting Vrienden van de Witte Kerk ontmoeten sinds de oprichting heel veel leuke mensen. Enthousiaste vormgevers, meedenkers, ondernemers, jong, oud, Noordwijkerhouters en mensen van daarbuiten, mensen die allemaal op hun eigen manier willen bijdragen aan het behoud van de Witte Kerk en dat ook hebben gedaan. Hier stellen wij deze mensen aan u voor, het zijn onze Nieuwe Vrienden...

*******************************************De 4e 'Dag van de Witte Kerk' vierden we met een mini-wintermarkt en de tweede editie van "Heel Noordwijkerhout Bakt". We verhuurden kraampjes aan Stoffig Stel, Wagenaar en van Halem, Carlady en Santhe dranken. We stelden een hot-chocolatebar op met hulp van de Plusmarkt en café Van der Geest. En we kregen práchtige taarten om te verkopen van maar liefst 12 amateurbakkers, taartdozen van Timmers verpakkingen.... Wat een feestje!


********************************************
 Voorjaarsconcert 2016

vierden we op 17 april. Ester Floor bracht haar collega's van kwartet 'Noblesse Oblige' mee en verzorgde een sprankelend concert. Onze bijzondere dank gaat uit naar Marja van Zoolingen die de hapjes verzorgde, Patrick Hoff voor (opnieuw) een prachtig poster ontwerp en alle anderen die vrijwillig bijdroegen aan deze mooie middag! 

****************************************************


De derde 'dag van de Witte kerk' vierden we nog tussen de bouwzeilen op 14 november 2015. Een mini-expositie met de prachtige foto's van 'Kiek je Kerk' in het midden... En weer een cheque van de Vrienden. Onze dank gaat uit naar Markant accountants en Joh. Warmerdam Kaashandel voor de sponsoring. Dankzij jullie konden wij weer bijna 500 mensen even in de Witte Kerk laten kijken.

 


************************************************************

Wat je verhaalt is... was de titel van de luisteravond die we organiseerden in februari 2015. Een avond vol verhalen en muziek. Naast onze bijzondere gasten Ida Consiglio, Agnieszka Kalinovska, Bahaa Saleh en Fatna Mir bedanken wij de interviewers: Ard Zandbergen, Kim Visser en Egbert van der Weiden. De muziek werd verzorgd door het Moskouse Balalaika trio en Edgar Sarkisyan. Kitty van der Vlier stond uren in de keuken voor de lekkere hapjes. Allen heel veel dank, het werd een bijzonder samenzijn!********************************************

De tweede 'dag van de Witte Kerk' vierden we in 2014 met een schildersfeest. Kunstenaars uit de regio (en sommigen van daarbuiten) vulden de kerk met schildersezels, verfkwasten en de prachtigste kunstwerken. Het werd een bijzonder geslaagde dag en we kunnen concluderen dat kunst en de kerk goed samengaan. Het bestuur wil graag (opnieuw) Leontine van der Klugt bedanken die haar schouders onder zit project heeft gezet. Dankzij haar netwerk konden we al deze kunstenaars uitnodigen.********************************************************


In de zomer van 2014 haakte de Stichting aan bij een top-evenement: Noordwijkerhout Culinair. In de tuin van de kerk bouwden we een kinder-eet-tent en hoopten op mooi weer. Uiteindelijk hebben we met enige regelmaat aan het tentdoek moeten hangen om de boel aan de grond te houden, maar we hebben toch een leuke opbrengst gerealiseerd. Dat kan alleen maar dankzij weer een leuke, enthousiaste groep mensen die zich belangeloos heeft ingezet:

Floor Vink, Corné de Vries, Kirsten de Rooij, Ellen Balk, Maud Nouwen, Eline van der Vossen, Marja Schuddeboom, Jasper Boswinkel, Shirley Snippe, Marja van Zoolingen, Sjaak van den Berg en Susan Koomen.


De ondernemers die ons sponsorden en daardoor de kosten laag hielden: 
Timmers Verpakkingen, Joh. Warmerdam, bakkerij van Eeden, HEMA, slagerij Van Kampen, de Kaninefaaten

En een bijzonder woord van dank aan Erik Heemskerk die al jaren Noordwijkerhout Culinair tot een feestje maakt, maar onze Vriendenstichting ook op alle mogelijke manieren heeft geholpen en gesteund. Zonder zijn inzet (en spullen) was het niet gelukt. 

*********************************


Het Valentijnsconcert van 14 februari jongstleden werd een groot succes. Allereerst natuurlijk omdat de familie Floor met dit prachtige plan voor een benefiet kwam. Maar daarnaast doneerde Ton Zandbergen emmers vol tulpen en narcissen waarmee we de kerk konden versieren. Van Greenhouse Van den Berg leenden we een grote vaas en een sokkel waardoor hun prachtige boeket nóg beter uit de verf kwam. Café Van der Geest liet ons kratten vol glazen gebruiken, waardoor we een glaasje konden uitschenken zonder glazen te hoeven huren. Shirley Snippe bood zich spontaan aan om te helpen achter het buffet..... kortom, zonder al deze lieve bijdragen was het niet zo'n succes geworden. Dank!

********************************
Jac. Uittenboogaard doneerde 12.000 narcisbollen in december 2013, die dankzij André Geerlings onder de groene zoden verdwenen. Het was een bijzondere samenwerking tussen alle instanties rond de Witte Kerk, het moest allemaal snel 'want voor de vorst'....


Super, we kunnen niet wachten op het voorjaar. Wat een prachtig cadeau en wat een fijne samenwerking met al die mensen die zich voor de Witte Kerk hebben ingezet. 
Laat die zon maar komen!!

***********************************************Op negen november 2013 organiseerden wij de eerste 'Dag van de Witte Kerk'. Dit jaar met een gezellige Fancy Fair. Vier enthousiaste dames maakten dit tot een groot succes:

Shirley Gerlach
Wendy van Schie
Erika van den Haak
Nicole VinkBijzondere medewerking kregen wij van:
Natacha Hulsebosch
Druno en Dekker drukkers
Hans en Gaby Pilar (Alexander Suits Dorpsstraat 22)

Het ontwerp voor de ansichtkaart was wekenlang te bewonderen aan Dorpsstraat 22. Inmiddels is het kunstwerk verkocht aan de oprichters van de regiobank, en daar ook te bewonderen. 

*******************************************


Ons eerste project was de tentoonstelling "Mijn Witte Kerk" van 4 t/m 20 oktober 2013. Dankzij de tomeloze energie en enthousiaste inzet van de expo-commissie werd het een groot succes. Wij zijn trots op deze nieuwe vrienden:

Leontine van der Klugt
Carola Nouwen
Joop Apperloo
Ellie van der Klugt
Cornee de Vries


*******************************************

Al bij de oprichting van de Stichting waren verschillende mensen betrokken die belangeloos meewerkten terwijl we nog niets gepresteerd hadden... dank voor het vertrouwen!

Notariskantoor Mr. L.F. van Loenhoud, Noordwijkerhout
Kirsten de Rooy, Blondt concept en design, Noordwijkerhout
Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds
Richard Smit Visions Pictures & Photography Lisse

Voor ieder nieuw project benaderen wij andere mensen met de vraag of ze zich korte tijd voor ons willen inzetten. Op die manier willen we steeds weer anderen bij onze Stichting betrekken en leunen we niet steeds  op eenzelfde ploeg vrijwilligers. Interesse? Stuur een mailtje! info@vriendenvandewittekerk.nl