woensdag 15 mei 2024

Goud voor oud! Mooi resultaat ‘veiling’ voor Vrienden van de Witte Kerk


Oud betekent niet altijd waardeloos, dat bleek maar weer afgelopen weekend. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei jl. organiseerden de Vrienden van de Witte Kerk ‘tussen prullaria en pronkstuk’. Er werden oude en minder oude spulletjes te koop aangeboden. De taxateurs die op vrijdag aanwezig waren werden druk bezocht en daarbij bleek dat je soms goud in handen hebt, maar soms ook blik.

Onderdeel van dit evenement was de anonieme bieding. Er kon worden geboden op een aantal items die belangeloos waren ingebracht door mensen die de Witte Kerk een warm hart toedragen. Degene met het hoogste bod mocht het betreffende item aanschaffen en mee naar huis nemen.



De contrabas - vooraf nagekeken, gerepareerd en getest – bracht maar liefst 350 euro op.

Het mooie schilderijtje van de Witte Kerk bracht 100 euro op.

Het schilderij met de titel Noordwijkerhout bracht 100 euro op. Een symbolisch schilderij: het
H O U T dwarrelt naar beneden….

Het unieke exemplaar van het Noordwijkerhouts tafellaken met bijpassende servetten bracht 55 euro op.


Behalve prachtige voorwerpen voor de veiling ontvingen de Vrienden diverse artikelen voor de verkoop, en dat heeft eveneens tot een mooi financieel resultaat geleid. De taxateurs hebben bovendien nog een aan de Vrienden geschonken schilderij en een prachtige klok meegenomen die binnenkort geveild gaan worden.


Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Het geld wordt goed besteed: de hele opbrengst van de biedingen en de verkopen gaat naar het onderhoud van de Witte Kerk.