donderdag 18 juli 2024

‘Ga uit je pan’ op reis! – Doe mee en meld je aan voor 26 oktober 2024


Ons succesvolle kook- en bakevenement ‘Ga uit je pan’ verlegt de grenzen! Op 26 oktober organiseren de Vrienden van de Witte Kerk samen met de KTS in Voorhout voor de 4e keer deze culinaire wedstrijd. Er zijn prachtige prijzen te winnen, waaronder de fantastische ‘Ga uit je pan wisselbeker’. Nieuw dit jaar is dat de jeugdige deelnemers tot 14 jaar apart beoordeeld worden. De winnaar uit deze leeftijdscategorie ontvangt de speciale jeugdwisselbeker van de KTS. Als kers op de taart mag iedere deelnemer meedoen aan de workshop die de KTS verzorgt in Voorhout.

Hou je van koken of bakken en reizen? Doe dan mee. Het thema is dit keer vakantie. In de breedste zin van het woord. Wil je meedoen? Leuk! Zoals gezegd hebben we dit keer twee leeftijdscategorieën.

1. Jongeren tot 14 jaar. Aan jullie de opdracht om een zoet gerecht te maken. Maak een gerecht waarin jouw favoriete vakantiebestemming een rol speelt. Dat mag ver weg zijn, maar ook (heel) dichtbij. Je kunt denken aan een zoete taart met ingrediënten die daar gekweekt worden. Voorbeeld: appels uit Limburg. Of: maak een taart die je vakantieplekje uitbeeldt, zoals de Eiffeltoren, dierentuin, pretpark, zeilboot, de achtertuin van je opa en oma….. alles mag. Ook mag je je eigen variatie maken van je favoriete vakantiehapje zoals tiramisu, sachertorte, crêpe etc. Voorwaarde is dat je taart makkelijk snijdbaar is en er minstens 12 porties van gesneden kunnen worden. Ook een toetje, gebakje of ander zoet gerecht moet minimaal 12 porties bevatten.

2. Iedereen vanaf 14 jaar. Val je in deze leeftijdscategorie dan mag je kiezen tussen een hartig of zoet gerecht. Voor inspiratie en mogelijkheden zie bij punt 1. Het is de bedoeling iets te maken wat makkelijk snijdbaar/deelbaar is, en waar minimaal 12 porties uit gehaald kunnen worden. Dat kan zijn een soep, taart of andere schotel. Ga je voor minitaartjes, quiches o.i.d.: dan minimaal 12 exemplaren maken.

Alles wat door jullie ingebracht wordt, wordt door een deskundige jury (bestaande uit docenten van de KTS) beoordeeld. Na afloop van de jurering volgt de prijsuitreiking en vervolgens worden alle gerechten verkocht. De opbrengst is voor de Stichting Vrienden van de Witte Kerk die hiermee het onderhoud van de kerk steunt.

De jury beoordeelt op de volgende punten:

presentatie – smaak – verwerking van het thema – originaliteit.
            
Schrijf je alvast in voor 26 oktober, ga lekker op vakantie en neem je culinaire ideetjes in de koffer mee terug. En bedenk: de opbrengst van deze dag gaat naar het onderhoud van de favoriete plek van heel veel mensen: de Witte Kerk.

Alle spelregels op een rijtje, klik hier. Aanmelden kan via het formulier.