zondag 13 oktober 2024

‘Ga uit je pan’ op reis! – Kook- en bakwedstrijd in de Witte Kerk op 26 oktober 2024

Op 26 oktober organiseren de Vrienden van de Witte Kerk – in samenwerking met de KTS in Voorhout – traditiegetrouw de kook- en bakwedstrijd ‘Ga uit je pan’. Het thema is dit jaar ‘vakantie’.

Vakantie is een geweldige inspiratiebron! De reis ernaar toe, mooie (romantische) ontmoetingen, andere omgeving, lekker eten.... laat al die beelden en herinneringen in je hersenpan rondgaan en gebruik dit als inspiratie voor een gerecht.  

De Vrienden en de KTS hebben bedacht dat het leuk zou zijn om de inzendingen van de jeugd apart te jureren en te belonen, vandaar dat er dit jaar twee deelnemerscategorieën zijn:

1. Jongeren tot 14 jaar: aan jullie de opdracht een zoet gerecht te maken. Je kunt je laten inspireren door je favoriete plekje, ver weg of dicht bij. Je maakt kans op de speciale jeugdwisselbeker die door de KTS in Voorhout beschikbaar wordt gesteld. Bovendien mag je dan meedoen aan de workshop die de KTS in het tweede kwartaal van 2025 organiseert.

2. Iedereen vanaf 14 jaar: dan kun je kiezen tussen een hartig of zoet gerecht. Voor de winnaar is eveneens een wisselbeker beschikbaar. Alle deelnemers mogen meedoen aan de workshop van de KTS.

Nadat de gerechten door de deelnemers op 26 oktober in de Witte Kerk zijn ingeleverd, vindt de jurering en de daaropvolgende prijsuitreiking plaats door vakdocenten van de KTS in Voorhout. Traditioneel worden daarna alle gerechten verkocht. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het onderhoud van de Witte Kerk in Noordwijkerhout.

Wie wil meedoen kan zich aanmelden via het formulier. En alle spelregels voor deelname aan de wedstrijd klik hier.

‘Ga uit je pan’ – Editie 2024 – Thema ‘vakantie’
Aanmelding tot en met 23 oktober 2024
Inleveren en beoordeling gerecht: 26 oktober 2024
Locatie: Witte Kerk Noordwijkerhout
Organisatie: Stichting Vrienden van de Witte Kerk en KTS Voorhout