woensdag 9 oktober 2024

Dag(en) van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis op 4 en 5 oktober 2025 in de Witte Kerk thema: Water!

Aan de oproep ‘Dompel je onder in waterrijk Noordwijkerhout’ hebben meer dan 700 bezoekers gehoor gegeven en gelukkig kwamen ze met droge voeten weer thuis! De bezoekers aan de tentoonstelling – die was gewijd aan het ontstaan en de geschiedenis van de wateren in en om Noordwijkerhout – konden hun hart ophalen bij alle informatie en foto’s. Het ontstaan van het Oosterduinsemeer, de Leidsevaart, sloten en vaarten, alles kwam aan bod. Geschiedenis is helemaal niet saai als je het verbindt met het heden.



De Stichting Vrienden van de Witte Kerk is blij dat de samenwerking met NoVaTo al voor de 3e keer een succesvolle Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis heeft opgeleverd. Het thema ‘water’ was een schot in de roos, omdat iedereen wel een verhaal heeft bij het wonen, werken en recreëren op of aan het water. 

De Vrienden kijken voldaan terug op deze tentoonstelling, en vooral op het reünie-achtige karakter ervan. Overal stonden groepjes (oud) inwoners met elkaar te praten. Sommigen zagen elkaar na jaren weer terug. Wat hen bindt: Noordwijkerhout.