Aanmeldformulier "Wat zit er in de kist van de Witte Kerk?"

Tijdens de speurtocht "Het mysterie van de Witte Kerk" in de Witte Kerk op  6 en 7 mei jl. waren de deelnemers op zoek naar een mysterie. Aan het einde van de puzzeltocht kregen ze de oplossing te zien: ‘Laat je niet kisten’, met de verwijzing naar de kist die al heel lang in de kerk staat.
De kist staat op de verhoging onder de preekstoel. Bovenop de grafsteen van Andries van Bronckhorst en Anna van Woerden. Kasteel te Boekhorst was eigendom van het geslacht Van Woerden van Vliet, en later van Van Bronckhorst.

Wat zit er in de kist? Niemand die het weet, want de sleutel is zoek. De kist is niet te tillen, dus we kunnen ook niet even schudden om te horen wat erin zit. Zijn het munten? Zijn het waardepapieren? Is het de sleutel van kasteel de Boekhorst?

Raad de inhoud van de kist!
Wat denken jullie dat er in de kist zit? Het zou van alles kunnen zijn: een dode mus, een domineesgebed, praatjes, een aap die uit de mouw kwam, een verloren preek, een gebed zonder end…..  Laat je fantasie werken en beschouw de kist als de tas van Mary Poppins: er past van alles in.

Wat mag je doen?
Bedenk wat er in de kist kan zitten. Visualiseer dat op welke manier dan ook: schrijf een verhaal, gedicht of cabarettekst; maak een tekening of een kunstwerk; maak een podcast of een (TikTok/Youtube)filmpje; componeer een lied, sketch of minimusical.

Dag van de Witte Kerk
Op de Dag van de Witte Kerk op 12 november 2022 laten we al deze oplossingen zien. Wie mee wil doen: aanmelden kan bij de Stichting Vrienden van de Witte Kerk door middel van het invullen formulier hieronder.


Iedereen mag mee doen, van jong tot oud!