zondag 10 november 2013

1000 maal dank!

Lieve allemaal,

ik weet niet bij wie ik moet beginnen.... maar wat hebben we genoten gisteren in de Witte Kerk. De hele dag was het een komen en gaan van mensen die even kwamen rondneuzen, een paar presentjes kopen, even een bakkie kwamen doen en een stukje taart kwamen halen.... Ja laat ik daar maar beginnen, bij 'Heel Noordwijkerhout Bakt'! Allereerst hebben we bewezen dat het heel goed mogelijk is om via alléén Facebook en mond-op-mond-reclame een evenement op te zetten. Want er kwamen maar liefst 18 taarten binnen!! 

foto: Shirley Gerlach

Sandra en Meike bakten een prachtige red-velvet taart, besmeerd met witte crème en versierd met rode bloemetjes. Ze waren ruim op tijd. Sandra Tettero verbaasde iedereen met een heuse 3d versie van de Witte kerk, compleet met verlichting! Sandra, jouw taart is grotendeels door de scouting buitgemaakt... van Arthur kwam een prachtige "monchou-allicht iets met kaas- special", Sanne en Lieke maakten een monchoutaart. Corona bakte een fantastische blauwe taart met het logo van de Stichting, TOP!! Er waren hartige taarten van Shirley Snippe en Prins Forus, de Russische Kwarktaart van prins Thor werd achteraf nog speciaal genoemd door de jury omdat ie er zo mooi uitzag. De kersverse appeltaart van Prince en de roze kwartaart van Hubertus liggen nog voor in het geheugen, net als de top worteltjestaarten van Anneke Beunder en Femke van Hagen. Chocoladetaart kwam van Hans van der Ploeg en de prinsessen, Global maakte zijn wereldberoemde appel-cake. Yvonne Philippo verdient een vermelding met haar super-prachtige chocolade-kersenkersentaart. 

En de winnaars natuurlijk! Fokelien Elgersma werd in de kroeg overgehaald tot deelname aan de bake-off en sleepte de publieksprijs in de wacht, en werd tweede bij de vakjury. Toptaart Fokelien, met vanillepudding en druivenjam. Joke Verheij hoorde van de wedstrijd in Abbenes en mailde 'of dat dan wel mocht, meedoen?' Natuurlijk! De taarten werden tenslotte verkocht voor het goede doel.... ze won, met haar prachtige taart met daarop het ontwerp voor onze ansichtkaart.... Dank aan alle bakkers, en Nicole Vink die dit circus in goede banen wist te leiden en nog voor half drie alle taart verkocht had en daarmee ruim 200 euro ophaalde! Thanx!!

En inderdaad, het gerucht klopt, wij gaan niet nogmaals een 'Heel Noordwijkerhout Bakt organiseren. Dus de vraag is: welke vereniging of stichting pakt dit op? Voor tips kunt u altijd mailen ;) vriendenvandewittekerk@gmail.com

-wordt vervolgd-