woensdag 5 november 2014

8 november: Kunst in hoger sferen!

Aanstaande zaterdag 8 november is van 12.00 uur tot 17.00 uur de Witte Kerk in Noordwijkerhout letterlijk volgepakt met kunst. Op verzoek van onze Stichting heeft Leontine van der Klugt aan twaalf van haar kunst-collega's gevraagd om een mini tentoonstelling te geven van hun werk. Ze schilderen 'live' en verkopen ook hun werk. kom vooral even kijken naar deze bonte verzameling van talenten.

Hans Bonte uit Leiden is een van de schilders die gehoor heeft gegeven aan haar uitnodiging en hij komt exposeren. Wie naar een van zijn portretten kijkt kan zo maar het gevoel krijgen dat er wordt 'terug gekeken', zo raak is soms de blik in de ogen van de geportretteerde getroffen.


Het werk van Aletta van Leeuwen is weer van een heel ander orde. Zij vindt het juist, als inwoner van de Bollenstreek een vanzelfsprekendheid om de natuur en de bloemen vast te leggen...
Piet van der Ploeg is een van de weinige iconisten die ons bekend is. hij heeft zich toegelegd op een wel heel bijzondnere tak van sport, het icoon schilderen. Volgens eeuwenoude technieken werkt hij, met ei en pigment op panelen die al sinds de dertiende eeuw op dezelfde manier worden vervaardigd. Een icoon, de afbeelding van een heilige is overigens pas een icoon als deze ook wordt gewijd. Bent u benieuwd naar zijn werk, hij is aanwezig zaterdag en vertelt graag over zijn werk. Net als Ellen Gozeling die cursussen geeft in verschillende meditatieve tekentechnieken, en Els van Meurs en Sjaak van Wieringen die allemaal niet alleen exposeren, maar ook live werken.

Zaterdag 8 november, van 12.00 tot 17.00 in de Witte Kerk in het centrum van Noordwijkerhout. Toegang is gratis!

Wilt u weten wie er verder exposeren, kijkt u dan naar de eerdere berichten op dit blog, of nog beter; kom langs zaterdag!