donderdag 8 februari 2018

Lezing Flip van Doorn

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk heeft schrijver Flip van Doorn uitgenodigd voor een lezing in de Witte Kerk op vrijdag 23 februari 2018.

In de lezing “Waarom wij wandelen” neemt schrijver Flip van Doorn zijn toehoorders mee naar de oorsprong. Hij volgt in de voetsporen van wandelpionier Jacobus Craandijk, ‘wandelende dominee’, zijn verre oudoom die in het laatste kwart van de 19e eeuw de basis legde voor het recreatieve wandelen zoals we dat nu doen. En net als in zijn boek ‘De eerste wandelaar’ gaat hij op zoek naar onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.


Flip schrijft reportages voor kranten als Trouw en Algemeen Dagblad en voor tijdschriften. Wandel- en fietsroutes, toeristische reportages, reisverhalen. Voor de rubriek Het Mooiste Nederland, in het zaterdagmagazine Tijd van dagblad Trouw, wandelt en fietst Flip naar de meest onverwachte plekken, zoals de Rattekaai in Zeeland.

Iedereen die naar de lezing komt ontvangt een unieke wandelroute gemaakt door de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Aanvangstijd is 20 uur, kerk is open vanaf 19.30 uur en kaarten à €5 zijn te koop bij Boekhandel Wagenaar & van Halem of te bestellen via de link boven in het menu of klik op: “kaarten bestellen