woensdag 24 april 2019

‘Zelfgemaakt, met een steekje los!’

De Vrienden gaan in de mode...

De Vrienden organiseren op 28 en 29 juni a.s. een mode-evenement waarbij de nadruk komt te liggen op zelfgemaakte modieuze kleding met een bijzondere touch! Tijdens dit evenement laten Noordwijkerhoutse creatieve naaisters zien wat je allemaal kunt doen met stoffen, technieken en materialen, en hoe je bestaande kleding kunt pimpen. Bezoekers kunnen zelf ook aan de slag bij workshops, en bij twee projecten waar iedereen een steekje aan kan bijdragen.Tentoonstelling doopjurkjes

Tijdens dit evenement willen we zelfgemaakte doopjurkjes tentoonstellen. En, zoals u dit inmiddels van ons gewend bent, met een verhaal erbij! Vaak zit er namelijk een persoonlijk tintje aan zo’n doopjurkje. Is het gemaakt van een oude bruidsjurk, van een hemeltje van een wieg? En hoeveel baby’s uit één familie zijn er in hetzelfde doopjurkje gedoopt?

Hebt u een doopjurkje dat u voor twee dagen wilt afstaan? Graag!
Neem dan contact op met de Vrienden via info@vriendenvandewittekerk.nl.Tentoonstelling kleding met een verhaal

Ook zijn we nog op zoek naar kledingstukken met een verhaal, die we ook tijdens dit evenement willen tentoonstellen. Hebt u een bijzonder kledingstuk dat u nooit weg doet omdat u er geen afstand van kunt doen? Laat het weten! Het maakt niet zozeer uit of het zelfgemaakt is: ook hierbij is het gevoel en het verhaal het belangrijkst!

Hebt u een bijzonder kledingstuk met een verhaal dat u voor twee dagen wilt afstaan? Neem dan contact op met de Vrienden via info@vriendenvandewittekerk.nl.Dorpsslinger!

We gaan als dorp laten zien dat Noordwijkerhout een dorpsgevoel heeft! Daarom roepen we iedereen op om een steekje bij te dragen aan een heuse dorpsslinger. U koopt een aantal vlaggetjes, naait deze volgens de aanwijzing aan elkaar, voegt er een persoonlijke touch aan toe en komt vervolgens met dit onderdeel van de dorpsslinger op 29 juni naar de kerk. Daar naaien we al die delen aan elkaar in de hoop dat we de buitenkant van de kerk kunnen omslingeren! Deze slinger kan later bij diverse gelegenheden gebruikt/geleend worden. Iedereen is welkom om mee te doen, het kan individueel, in schoolverband of in verenigingsverband. Kom tijdens de moederdagmarkt naar de Witte Kerk en laat u informeren.