woensdag 18 mei 2022

Doe mee aan de Dag van de Witte Kerk op 12 november 2022:

laat zien wat er in ‘de kist’ zit….

Het mysterie van de Witte Kerk
Tijdens de speurtocht in de Witte Kerk op  6 en 7 mei jl. waren de deelnemers op zoek naar een mysterie. Aan het einde van de puzzeltocht kregen ze de oplossing te zien: ‘Laat je niet kisten’, met de verwijzing naar de kist die al heel lang in de kerk staat.

De kist staat op de verhoging onder de preekstoel. Bovenop de grafsteen van Andries van Bronckhorst en Anna van Woerden. Kasteel te Boekhorst was eigendom van het geslacht Van Woerden van Vliet, en later van Van Bronckhorst.
 
Wat zit er in de kist? Niemand die het weet, want de sleutel is zoek. De kist is niet te tillen, dus we kunnen ook niet even schudden om te horen wat erin zit. Zijn het munten? Zijn het waardepapieren? Is het de sleutel van kasteel de Boekhorst?
 
Raad de inhoud van de kist!
Wat denken jullie dat er in de kist zit? Het zou van alles kunnen zijn: een dode mus, een domineesgebed, praatjes, een aap die uit de mouw kwam, een verloren preek, een gebed zonder end…..  Laat je fantasie werken en beschouw de kist als de tas van Mary Poppins: er past van alles in.
 
Wat mag je doen?
Bedenk wat er in de kist kan zitten. Laat dat zien of horen: schrijf een verhaal, gedicht of cabarettekst; maak een tekening, kijkdoos of ander kunstwerk; maak een podcast of een (TikTok/Youtube)filmpje; componeer een lied, sketch of minimusical.

Dag van de Witte Kerk
Op de Dag van de Witte Kerk op 12 november 2022 laten we dit zien en horen. Wie mee wil doen: aanmelden kan bij de Stichting Vrienden van de Witte Kerk door middel van het invullen van het formulier, zie hieronder of klik op de button in het menu ‘Aanmeldformulier’ wat zit er in de kist van de Witte Kerk.

Je kan ook de “kistfolder” ophalen in de Witte Kerk als deze open is. (maandag en zaterdag van 10-12 uur)

Iedereen mag meedoen, van jong tot oud!