donderdag 31 augustus 2023

OPROEP foto's & verhalen over Café De Zwaan – Brama in Noordwijkerhout

BRAMA, die naam brengt heel wat herinneringen naar boven. Brama was de familie die gedurende ruim een eeuw op de hoek van de Dorpsstraat en de Zeestraat café De Zwaan uitbaatte. Tot verdriet van velen sloot café de Zwaan de deuren op 1 januari 1976.

Behalve een café was het ook de plek waar werd vergaderd en gebiljart, waar feesten, bruiloften en partijen werden gehouden, waar je toneelvoorstellingen kon bezoeken en waar een heuse bioscoop was.

Wij zoeken mensen die foto’s hebben en verhalen kunnen vertellen. Foto’s van (huwelijks)feesten, van gewoon een avondje in het café, van een vergadering of bijeenkomst in de zaal van Brama. Maar we zoeken ook bioscoopkaartjes en toegangskaartjes voor een toneelavond. Of een stiekem meegenomen glaasje of bierviltje of een ander object. Verhalen over wat u daar hebt meegemaakt. Beschrijvingen: hoe zag het eruit?

Alles wat we verzamelen laten we zien op de Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis op 6 en 7 oktober a.s. in de Witte Kerk. De organisatie is in handen van de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) in samenwerking met de stichting Vrienden van de Witte Kerk.

Hebt u iets of weet u iets? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk, maar in elk geval vóór 28 september a.s., weten (en uiteraard krijgt iedereen zijn foto’s/spullen na afloop van het evenement terug).
Hebt u nog vragen? Mail ons op:
info@vriendenvandewittekerk.nl
info@noordwijkerhoutvantoen.nl