dinsdag 26 september 2023

Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis – editie 2023

Op 6 en 7 oktober openen we de kerkdeuren met een bijzondere reden. We laten dan wat zien maar we willen dan ook graag weten wat jou naar het dorp brengt! Want wat is de reden dat je naar het dorp komt? Waarom is het toch zo aangenaam om in het dorp te zijn? Komt het door de kerk, of door de sfeer die er hangt? Is er een speciale reden dat je naar het dorp komt? Is het alleen maar voor een boodschapje? Of voor een kopje koffie op een van de terrassen? Of een praatje op straat?

Wij zijn uiteraard erg gesteld op de Witte Kerk, en dat is voor ons reden genoeg om naar het dorp te komen. Dan pikken we gelijk de sfeer rond de kerk mee. Af en toe gaan we met de rug naar de kerk staan en kijken met verwondering om ons heen. Want hoe het zit met de geschiedenis van de kerk weten we inmiddels wel, maar hoe zit het eigenlijk met de geschiedenis van de panden rond de kerk? Wat heeft zich daar allemaal afgespeeld? Wat is er allemaal gebeurd op dit kleine stukje Noordwijkerhout? Ons dorp?

Samen met NoVaTo hebben we dat onderzocht. En we willen dat dolgraag aan jullie laten zien op deze tweede editie van de Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis. Daarom openen we de deuren voor een tentoonstelling over het hart van Noordwijkerhout. En dan vragen we gelijk aan jullie, de bezoekers: Wat bracht jou in Noordwijkerhout? Welke verhalen brengen jullie mee?

Wees welkom op de Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis waar juist die kleine geschiedenissen zo belangrijk zijn!


Op de valreep... er is ook een unieke uitgave van een speciale krant verkrijgbaar!

Vrijdagavond 6 oktober van 19-21 uur Zaterdag 7 oktober van 10.30-16.00 uur
Locatie: Witte Kerk Noordwijkerhout
Toegang is gratis
Een initiatief van Stichting Noordwijkerhout van Toen en van de Vrienden van de Witte Kerk