Traditiegetrouw organiseren de Vrienden van de Witte Kerk in samenwerking met de KTS in Voorhout de kook- en bakwedstrijd ‘Ga uit je pan’. Nieuw aan deze editie is dat we de koektrommel openzetten voor het ‘koekje van eigen deeg’.
Want wij vinden dat de Witte Kerk een eigen koekje verdient! We zijn daarom op zoek naar het lekkerste en bijzonderste koekje van de Witte Kerk. Wie heeft er een oud familierecept dat ze voor één keertje willen delen? Wie bakt een koekje dat zoals de kerk zacht van binnen is en mooi van buiten? Kortom: laat je fantasie werken bij het bedenken en bakken van het enige echte Witte Kerk koekje.
De Vrienden roepen alle bakkers uit de bollenstreek op om mee te doen aan ‘Ga uit je pan’ editie 2025. Deze editie bestaat dit jaar uit twee onderdelen:
1. het bakken (of koken) van een zoet of hartig gerecht (taart, quiche, maaltijdsoep, hartig, zoet) met als inspiratie de naderende decembermaand.
En/of:
2. het bakken van het bijzonderste ‘Witte Kerk koekje’. Alles mag, kruidig, zoet of hartig, als het maar jouw unieke koekje is.
Deze kook- en bakwedstrijd is voor iedereen van 8- tot 80+.
Zowel voor de leeftijdscategorie 14- als de categorie 14+ is een speciale wisselbeker beschikbaar. Ook worden er in deze twee categorieën een tweede en derde prijs uitgeloofd. Alle gerechten worden beoordeeld door de vakjury die bestaat uit vakdocenten verbonden aan de KTS in Voorhout.
En niet te vergeten: elke deelnemer mag meedoen aan de enige echte kook- en bakworkshop in de KTS die wordt aangeboden door de KTS. Dit is elk jaar weer een succesnummer!
Link naar inschrijving klik hier en de spelregels hier!
‘Ga uit je pan’ editie 2025
Locatie: Witte Kerk, Dorpsstraat Noordwijkerhout
Datum: 8 november 2025
Alle inzendingen worden verkocht vanaf 11.15 uur. En op=op!
Inschrijving uiterlijk 3 november 2025.
Hier zijn een aantal ideeën om misschien in de stemming voor Ga uit je pan! te komen:
Appel-kaneelcake met noten en karamelsaus • Stoofperen-taart of tarte tatin • Pompoencheesecake met speculaaskruiden • Brownies met kastanjes of walnoten • Koekjes met kruidnagel, steranijs en sinaasappel • Peren-crumble met gember en havermout • Gevuld speculaas of kruidige speculaasbrokken • Quiche met pompoen, spinazie en geitenkaas • Broodkrans gevuld met herfstgroenten of paddenstoelen • Mini-taartjes met stoofvlees en bladerdeeg • Hartige muffins met prei, kaas en nootmuskaat • Ovenschotel met kastanjechampignons en bladerdeegdakje • Koekjes in de vorm van herfstbladeren (met gekleurde glazuur) • Een “najaarstrifle” met laagjes appel, kaneelroom en kruidkoek • Taart in de vorm van een pompoen of eikel • Glühwein-cupcakes met kruidige frosting • Broodpudding van oud brood, appel en rozijnen