maandag 21 oktober 2013

De dag van de Witte Kerk

Wanneer je in Noordwijkerhout een nieuwe Stichting uit de grond stampt, een Stichting die nog geld wil ophalen ook, dan moet je over sommige dingen heel goed nadenken. Hoe ga je mensen betrekken bij de club in een dorp dat al zóveel clubs en clubjes kent? Hoe ga je geld ophalen voor een monument dat tot nu toe heel behoorlijk is onderhouden, vóór dat de nood aan de man is en de paddenstoelen in de kelder groeien of de leien van het dak glijden? Hoe kom je aan de vrijwilligers die ook bij dit project weer zó hard nodig zijn, terwijl de vrijwilligers-dichtheid in geen enkel ander dorp ter wereld zo hoog is als hier? 
Toch zijn wij als bestuur er van overtuigd dat er plek is voor onze Vriendenstichting. Omdat het over de Witte Kerk gaat, omdat de pannen nu nog op het dak zitten en omdat we nu nog kunnen leunen op een stevige basis betrokken, lieve mensen die de kerk al jaren in hun hart dragen. 
In de komende periode gaan we vooral evenementen organiseren die U, jou, op een idee kunnen brengen. Hoe leuk een tentoonstelling in de Witte Kerk is hebben we nu bewezen. Je kunt de kerk huren voor een tentoonstelling. Maar ook voor een (burgerlijk-) huwelijk, een bijeenkomst, een lezing, een afscheid.... We hebben mooie plannen. Wacht maar af! 
Als het even kan dan organiseren we gratis toegankelijke evenementen.
En eens per jaar gaan we met de pet rond. Daar hebben we een 'dag van de Witte kerk' voor in het leven geroepen. 
Ieder jaar, op de tweede zaterdag van november, organiseren we nu een echte, regelrechte, geen-doekjes-er-om, fundraiser. 
Iedere cent die u op die dag naar de Witte Kerk brengt wordt door ons ingezet voor het behoud van het gebouw. We hebben weer een fantastische club mensen bereid gevonden hun schouders onder dit evenement te zetten. Het zal u verbazen wat zij samen mogelijk maken in de Witte Kerk. 
Houdt u negen november alvast vrij? 
Van 11.00 tot 16.00 uur organiseert 
'Stichting Vrienden van de Witte Kerk' 
dan een fancy fair IN de kerk. Echt.... u wilt er over kunnen meepraten!