zondag 23 juli 2017

Leien, leien, leien...

Het was een oergezellige dag gisteren op de braderie. De marktbezoekers keken wel een beetje raar op toen ze zagen wat we verkochten. Leien uit de Witte Kerk. Leien die meer dan 30 jaar in de nok van de kerk hebben gelegen. Op de warmste dag van het jaar hebben we daar afgelopen week honderden leien uit het stof gehaald waarna we met z’n allen liepen te hoesten en te proesten en pikzwart zagen. Binnenkort vertellen wij jullie wat over de geschiedenis van deze leien, die nauw verbonden is met de geschiedenis van Noordwijkerhout.

Iedereen kan een pakketje van 6 leien kopen voor €5. Daarmee zijn (uiteraard na een grondige schoonmaakbeurt) leuke dingen te doen: ze kunnen beschilderd worden, er kunnen naambordjes van gemaakt worden, ze kunnen gebruikt worden als kaasplateau, ze zijn leuk om een toetje op te presenteren… er zijn legio mogelijkheden.
 

De Vrienden schrijven ook een wedstrijd uit rond het thema leien: schaf een lei aan en maak er wat leuks van! Laat je fantasie werken! Op de Dag van de Witte Kerk op 11 november a.s. willen wij alle lei-kunstwerken in de kerk verzamelen voor een bijzondere tentoonstelling: “Van een leien dakje”.

Er zijn prijzen verbonden aan deze wedstrijd. Doe vooral mee! Laat zien hoe creatief Noordwijkerhout is!

De leien van de Witte Kerk zijn te koop bij Boekhandel Wagenaar & van Halem en bij Novato.