zondag 3 september 2017

Tentoonstelling en lezingen op Open Monumentendag in de Witte Kerk

Op zaterdag 9 september staan de deuren van het oudste monument van Noordwijkerhout, “De Witte Kerk”, wagenwijd open! Iedereen is dan van harte welkom om de kerk eens van de binnenkant te bekijken en vragen te stellen over de geschiedenis van de kerk.
In de kerk is een tentoonstelling over een andere kerk uit de streek, de Kapel van het Langeveld. De boeiende geschiedenis van deze kapel is nauw verbonden met die van de Witte Kerk, en op deze tentoonstelling kunt u er alles over te weten komen. De tentoonstelling is samengesteld door Jan van der Elst en Maud Mommers die de geschiedenis van de Kapel hebben onderzocht en beschreven.

Nog een reden om te komen: Jeroen van Zoolingen (archeoloog en opgegroeid in Noordwijkerhout) houdt twee keer een lezing over de rijke archeologische achtergrond van de Duin- en Bollenstreek. Deze lezing is gebaseerd op het boek dat Jeroen heeft geschreven over de archeologie van onze streek: “Het Verleden van de Velden”.

De kerk is open van 10.00 tot 16.00 uur – Lezingen vinden plaats om respectievelijk 12.00 en 14.00 uur, en duren ongeveer 1 uur. Tijdens de lezing blijft de kerk open, maar als u het hele verhaal wilt horen is het verstandig om op tijd aanwezig zijn!