woensdag 1 november 2017

Tentoonstelling “Van een leien dakje” in de Witte Kerk

Zaterdag 11 november is het dan zover. Tijdens de traditionele Dag van de Witte Kerk worden alle ingeleverde leien op een ludieke manier tentoongesteld.

Heel veel mensen zijn enthousiast aan de slag gegaan met het thema “Wat maak jij van een lei”, en alle kunstwerken worden op 11 november aan het publiek getoond. Leien die zijn beplakt, beschilderd en bewerkt: op deze tentoonstelling is te zien dat je met een beetje fantasie heel veel kunt doen met dit materiaal.

Een vakjury gaat alle kunstwerken beoordelen, en bovendien mag het publiek ook een stem uitbrengen. Behalve dat u de tentoonstelling kunt bekijken, kan iedereen, van jong tot oud, ook meedoen aan workshops leien bewerken en beschilderen. Schuif aan en maak wat moois!

Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. De Witte Kerk in Noordwijkerhout is op 11 november open van 10.00 tot 16.00 uur, en de toegang is gratis.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur: Overhandiging kunstwerken Herinneringenboom

Op 11 en 12 augustus jl. vond er in de kerk de tentoonstelling ‘Kunst en Herinneringen’ plaats. Daarbij kon het publiek een herinnering in de Herinneringenboom hangen. De deelnemende kunstenaars hebben vervolgens elk een herinnering uitgekozen die ze op een lei hebben vormgegeven. De kunstwerken worden door Anneke Beunder aan deelnemers overhandigd.

11.00 – 15.00 uur: workshops

Gedurende de dag kan het publiek aanschuiven bij een van de leien-workshops die er gegeven worden. Nel Hogervorst en Leontine van der Klugt zullen laten zien wat je kunt doen met een lei.

15.15 uur: Overhandiging cheques

Zoals u weet proberen wij als Stichting Vrienden van de Witte Kerk een financiële bijdrage te leveren aan het onderhoud van het Kerkgebouw, en we zijn dan ook blij dat al onze inspanningen resultaat hebben en wij daarom jaarlijks een substantieel bedrag aan de Kerkenraad kunnen overhandigen. Mede dankzij de inzet en hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsoren hebben we dit voor elkaar gekregen!
Afgelopen jaar heeft Egbert van der Weide afscheid genomen als dominee van de Witte Kerk. De Vrienden hebben toen een bundeling gemaakt van een aantal van zijn mooiste columns. De meeropbrengst van deze bundel wordt bekend gemaakt en aan Egbert overhandigd. Hij gaat dan bekendmaken aan welk goed doel hij dit bedrag gaat schenken.

15.30 uur: prijsuitreiking “Wat maak jij van een lei”

door de vakjury, en bekendmaking resultaat publieksjury


16.00 uur: gaat de kerk weer dicht...


Wij hopen u te ontmoeten op 11 november a.s.!