zaterdag 6 oktober 2018

Sit-In 5 oktober 2018 – doorstart kussenproject

Wat ooit begonnen is als een ideetje: kussens op de stoelen van de Witte Kerk is uitgegroeid tot een groot creatief succes. Dat bleek wel op vrijdagavond 5 oktober toen tijdens de Sit-in alle deelnemers aan het kussenproject hun zelfgemaakte kussen inleverden.

We hadden van alles verwacht, maar niet deze enorme verscheidenheid aan motiefjes en materialen. Er is gehaakt, geborduurd, geappliqueerd, geschilderd, gequilt en gevilt. En...maar één kerkje als middelpunt van de kussenhoes! Wat vooral duidelijk was dat mensen met enorm veel plezier en inzet aan dit project bezig zijn geweest. Als u alle foto’s bekijkt ziet u wat er verder te bewonderen was.


Esmeralda Mandemaker-Dieleman, die begin september als dominee van de Witte Kerk is bevestigd,  heeft samen met Bertine van der Vlist (kerkenraadslid) gejureerd. Er waren drie categorieën: humor, handwerk en het thema geloof.

  • In de categorie ‘humor’ heeft Marjon Weijers met haar cactus gewonnen.
  • In de categorie ‘handwerk’ was Tiny Springer de gelukkige. Zij had als thema: zo arm als een kerkrat, en heeft dit op een zeer kundige manier verwerkt.
  • In de categorie ‘geloof’ heeft Susan van der Ploeg gewonnen met een bijzondere tekst.


Doorstart
Inmiddels hebben we ongeveer 60 stoelkussens binnen. En, nog 60 te gaan! Voor iedereen die denkt: hier wil ik aan mee doen, dat kan! Het kan op twee manieren: ofwel u doneert 7.90 en wij zorgen dat er iemand een kussen maakt, of u laat een kussen adopteren voor 7.90 en maakt zelf een kussen. Met andere woorden: wij zoeken sponsoren en nijvere naaisters.Boek

We gaan van dit project een boek maken. En wel een uniek exemplaar, met de hand gemaakt. Dit boek komt later achter in de kerk te liggen. In dit boek komen alle namen en foto’s van mensen die hebben meegewerkt, en ook de namen van de sponsoren. We gaan iets moois van dit boek maken!

Voelt u zich geroepen om op de een of andere manier mee te doen, stuur ons een mailtje via info@vriendenvandewittekerk.nl

We willen iedereen die zo enthousiast heeft meegedaan hartelijk bedanken! En ook heel veel dank aan Erika van den Haak van Kaatjes Cake Kunst voor de prachtige cupcakes waar iedereen zo van heeft genoten.