zaterdag 9 februari 2019

Weer een cultureel hoogtepunt met het Ierse duo Kieran Goss en Annie Kinsella

Vrijdagavond 1 februari speelden de Ierse Kieran Goss en zn vrouw Annie Kinsella voor een volle Witte Kerk de sterren van de hemel. Na een korte introductie over het hoe en waarom van de twee optredende Ieren hier in Noordwijkerhout door onze penningmeester van de Stichting, Bert van Zoolingen, namen Kieran en Annie het stokje over.

Op een zeer persoonlijke manier, met  anekdotes en verhalen en af en toe de nodige humor, brachten ze de toehoorders in de juiste stemming voor de ten gehore gebrachte liederen. Door het Ierse accent was niet alles  altijd even goed verstaanbaar maar het publiek begreep de essentie en de humor. Kieran Goss met name bewees dat hij niet alleen een begenadigd singer-songwriter is maar ook een echte  entertainer.  

Veel nummers van hun nieuwe cd werden ten gehore gebracht waaronder ook de titel-song van de nieuwste CD  “Oh, the Starlings”. Mensen die achter het net hebben gevist: YouTube biedt uitkomst.
De avond werd afgesloten met het slaapliedje “Time to go sleeping” dat door de hele kerk enthousiast werd meegezongen. Een melodietje overigens dat ‘s avonds maar bleef rondzingen in  je hoofd. Na het applaus nog een paar toegiften en het bleef nog lang gezellig in de kerk.
Helaas bereikte ons de zondag na hun optreden het droevige bericht  dat diezelfde ochtend Kierans vader was overleden. Moge hij rusten in vrede.

Fotografie Rayan Kharrat