zaterdag 2 maart 2019

Carel Kraayenhof in de Witte Kerk


“Wat een ontzettend mooi kerkje is dit”. Dat waren de eerste woorden van Carel Kraayenhof afgelopen donderdagavond aan het begin van het optreden samen met zijn vaste pianist Juan Pablo Dobal in een uitverkochte Witte Kerk in Noordwijkerhout. “En gelijk heeft ‘ie” hoorde je de aanwezigen bijna denken en zeggen.

Het was het tweede concert binnen een maand georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Begin februari de Ier Kieran Goss, nu was het de beurt aan Carel Kraayenhof, die de bandoneon bespeelt. Carel speelde samen met Juan Pablo de sterren van de hemel met hun programma Tiempo Loco.


Natuurlijk werd “adios nonino” gespeeld. Een nummer dat de Nederlander in het geheugen gegrift staat en herinnert aan het koninklijk huwelijk in 2002. Maar dat was de uitsmijter van de avond. Het hele programma daaraan voorafgaand was een mix van veelal zelf geschreven Argentijnse tango’s en ritmische ballades gelardeerd met verhalen over Argentinië: over de chaos in Buenos Aires, over de stilte in de bergen en het platteland, over de condor en de mate (inheemse thee). Natuurlijk werden ook werken van de bekende Astor Piazzolla ten gehore gebracht. De combinatie van piano en bandoneon met verhalen van Carel maar ook van Juan Pablo die in zijn beste Argentijns/Nederlands vertelde over zijn familie, resulteerde in een feestelijke muzikale avond. Als u dit leest en was er niet bij, dan hebt u werkelijk iets gemist!