maandag 1 juli 2019

Aangekleed ‘zelfgemaakt’, met een steekje los! op 28 en 29 juni 2019

Vrijdagavond werd ons evenement geopend door Judith van Vliet, een mode ontwerpster uit Noordwijk. Zij vertelde over haar vak, en ze liet zien dat ze duurzaamheid hoog in haar vaandel heeft staan. Meer over Judith op haar website: judithvanvliet.nl
Zaterdag was het gelijk al gezellig druk. Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd door een hertog, en wel Hertog Jan. Jeannette van der Valk maakte voor hem een fantastische outfit: een jas met ontelbaar veel Hertog Jan doppen. Dat die jas zwaar is was duidelijk, maar hoe zwaar precies? Daar mocht het publiek naar raden, en de meningen waren zeer verdeeld. Nu mogen we verklappen dat de jas 5.9 kilo weegt! Naast de voordeur stond nog een creatie van Jeannette: de feestjurk bestaande uit de kleuren van onze vlag. Menig toerist profiteerde van de gelegenheid en maakte een foto van de jurk of een selfie.
Het was een dag waarop weer duidelijk werd hoe leuk Noordwijkerhout is. Aan de oproep een doopjurk voor de tentoonstelling in te leveren werd enthousiast gehoor gegeven. Kledingstukken met een verhaal die waren er ook in alle vormen en maten!


Workshop van Stoffig Stel, Sharon Rietmeijer die vertelde over haar opleiding achter haar zelfgemaakte producten, de sieraden kraam, de weefclub en de creatieve tafel waar je gewoon achter de naaimachine kon kruipenOndertussen werd ook de 'Noordwijkerhoutse vlaggenlijn' aan elkaar genaaid....


Ook is het geweldig dat we een beroep konden doen op al die ijverige, creatieve naaisters die ons dorp rijk is. Jeannette van der Valk, Tiny Springer, Riet Aartman, Kirsten Breugem, Ellen Valkema en Pieternel Smit hebben ons enorm geholpen, heel veel dank daarvoor! En wat is het toch fijn dat we altijd een beroep kunnen doen op een aantal Noordwijkerhouters èn Noordwijkerhoutse middenstanders, die ons materialen willen lenen. Kortom: één van onze doelstellingen: ‘Verbinding’, is weer driedubbel gehaald!