dinsdag 9 november 2021

Afgelast: de speurtocht op 13 november a.s. in de Witte Kerk

Wat had De Stichting Vrienden van de Witte Kerk graag het geheim van de Witte Kerk willen oplossen!  Maar helaas heeft ze moeten besluiten om de speurtocht naar dit mysterie af te gelasten. De aangescherpte regels m.b.t. evenementen zoals de coronacheck, mondkapje en de 1,5- meterregel zijn niet bevorderlijk voor het slagen van dit evenement.
Van uitstel komt geen afstel, zodra de restricties zijn opgeheven gaat de zoektocht naar het geheim van de Witte Kerk gewoon door. En dan kan er eindelijk een tipje van de sluier worden opgelicht….

Wat wel doorgaat is de traditionele uitreiking van de cheque op 13 november a.s.. Ieder jaar overhandigt de Stichting Vrienden van de Witte Kerk op de Dag van de Witte Kerk een cheque aan de Kerkrentmeesters. Normaal gesproken wordt het geld voor deze cheque binnengehaald door bijdragen van De Vrienden, donateurs en door de evenementen die worden georganiseerd. Aangezien er in het afgelopen jaar maar één evenement kon doorgaan, is het geld voor deze cheque voornamelijk te danken aan De Vrienden van de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Zij zorgen voor een financiële injectie die in zijn geheel naar het onderhoud van de Witte Kerk gaat. En zij zorgen ervoor dat de Stichting normaal gesproken leuke, spraakmakende en verrassende evenementen kan organiseren die ook weer geld in het laatje brengen. Kortom: zonder Vrienden geen Stichting Vrienden van de Witte Kerk en geen financiële bijdrage aan het gebouw dat ons allen ter harte gaat: De Witte Kerk! De overhandiging van de cheque aan Ds. Esmeralda Mandemaker vindt plaats om 11.00 uur bij de kerk.