woensdag 26 april 2023

We hadden het nog nooit gedaan….. maar weten nu dat we het kunnen! de Witte Kerk in de bloemetjes gezet

Noordwijkerhout is ooit benoemd tot Hart van de Bollenstreek. Wat ooit is ontstaan uit een gevecht tegen de arme geestgrond is uitgegroeid tot een bloeiende rijke bollencultuur. Met als hoogtepunt de bloeiende velden in maart/april die bezoekers trekt uit de hele wereld. Die uiteraard ook een bezoek brengen aan onze nationale trots: de Keukenhof, en die vooral massaal afkomen op het bloemencorso.  Sinds een aantal jaren wordt, onder bezielende aanvoering van Aad van Ruiten en met hulp van al ‘onze’ bollenboeren de Witte Kerk in twee dagen tijd met bolbloemen ingericht. Dan laten de bollenboeren zien wat er allemaal met bollen mogelijk is. Hoeveel narcissensoorten er zijn, hoeveel prachtige tulpensoorten er worden gekweekt en wat er verder aan bollenpareltjes te krijgen is. Ook dit jaar was het weer prachtig!

Een ander terugkerend evenement in de week in aanloop naar het corso zijn de mozaïeken die Noordwijkerhouters rond de Witte Kerk leggen. Dit jaar hebben wij, de Vrienden onze stoute schoenen aangetrokken, ons beste beentje voorgezet en de handen uit de mouwen gestoken: we hebben in het kader van het 10-jarig bestaan van de Stichting een mozaïek gelegd. Naar het ontwerp en onder bezielende leiding van Ans Geerlings, creatief brein van de Vrienden. En we zijn om.

Wat was het leuk om te doen (hoewel het wel wat minder koud en nat had kunnen zijn….) en wat is het inspirerend om zoveel mensen mee te laten genieten als je ermee bezig bent. Daar kregen we het vanzelf weer warm van. Het aantal keren dat ons kunstwerk op de foto is gezet is niet te tellen. En heel stiekem waren we best een beetje trots op ons resultaat.


Maar wat een verrassing dat we ook nog de eerste prijs wonnen in de categorie ‘Verenigingen’!!