donderdag 20 oktober 2022

Ga uit je pan!

Een jaarlijks terugkerend kook/bak/eet-evenement in de Witte Kerk op 29 oktober 2022

Laat je van je meest culinaire kant zien en doe mee!

Wat hebben de Vrienden van de Witte Kerk en de KTS gemeen? Ze houden allemaal van (het maken van) lekker eten! Daarom slaan de koks van de KTS en de Vrienden de pollepels ineen en verzorgen samen de tweede editie van ‘Ga uit je pan’ in de Witte Kerk in Noordwijkerhout.

Iedereen die van de herfst houdt, van mooie streekproducten en van het maken van iets lekkers roepen we op om een of meer herfstcreaties te maken.

Wie mee wil doen kan uit drie categorieën kiezen: je maakt een quiche, een zoete taart of een maaltijdsoep. Alle drie mag natuurlijk ook. Gebruik de herfst als inspiratiebron. De koks en de Vrienden hebben maar drie voorwaarden: het moet uiteraard lekker zijn, het moet er mooi/ludiek uitzien, en in je gerecht moet minimaal één streekproduct verwerkt zitten.

De inzendingen worden na de jurering verkocht in de Witte Kerk. De opbrengst hiervan is voor de Vrienden van de Witte Kerk die het weer gebruiken voor het onderhoud van dit eeuwenoude kerkgebouw.

De vakjury, bestaande uit culinaire experts van de KTS kiest een prijswinnaar. Deze ontvangt de enige echte “Ga uit je pan” wisseltrofee die door de KTS uitgereikt wordt. En, elke deelnemer mag meedoen aan een workshop en/of masterclass die verzorgd wordt door koks van de KTS. Dus reden genoeg om mee te doen.

Vind hier ook de link naar het reglement en het aanmeldformulier.