zondag 30 oktober 2022

‘Ga uit je pan!’ editie 2022 een smakelijke voortzetting van die van 2021

Wat is het toch leuk om in Noordwijkerhout iets te organiseren! De Vrienden zijn in hun nopjes met het resultaat van de tweede ‘Ga uit je pan!’.

Er werden veertien gerechten ingeleverd. Het ene nog mooier dan het andere.
Die veertien gerechten hadden allemaal iets herfstachtigs, en bovendien werden in al die prachtig gedecoreerde gerechten streekproducten gebruikt. Appeltjes van de buurvrouw, pompoen van een moestuinier, peertjes uit eigen tuin…...De deskundige jury van de KTS, bestaande uit Sander Blom en Gert-Jan Verheij, beiden geen onbekenden in Noordwijkerhout en verbonden aan de KTS proefden en beoordeelden de creaties van de deelnemers op uiterlijk en smaak. Na ruim een uur kwamen ze na veel wikken en wegen tot een oordeel. Uit het juryrapport: “Het niveau ligt dit jaar hoger dan vorig jaar. De entourage is prachtig! Het was moeilijk kiezen omdat de creativiteit en kwaliteit van de gerechten groot is. Het verschil tussen de eerste, tweede en derde prijs is minimaal.”De eerste prijs ging naar Peter en Pepeyn (nummer 12), twee vrienden die samen een heerlijke Empanada met chutney maakten. 

 De tweede prijs ging naar Josephine Scholte (nummer 2), die een mooie maar vooral ook smaakvolle herfsttaart had gemaakt. 


 
En de derde prijs was voor de nichtjes Eline en Jacky, die hun fantasie lieten werken bij hun Harry Potter gebakjes “Mandragora muffins”.

 

De prijswinnaars ontvingen de enige echte ‘Ga uit je pan’ wisseltrofee, gesponsord door de KTS. En: elke deelnemer mag meedoen aan een workshop/masterclass, georganiseerd door de KTS. Hiermee is een prachtige traditie geboren: het jaarlijks terugkerend ‘Ga uit je pan’ evenement ontstaan uit een smakelijke samenwerking tussen de KTS en de Vrienden van de Witte Kerk.De enige domper (als je dat zo kunt noemen) was dat de bezoekers zo enthousiast waren, dat alle heerlijkheden binnen no-time verkocht waren! Waarmee door de organisatie weer tevreden teruggekeken kan worden op een mooi evenement, en bovendien weer een financiële bijdrage geleverd kan worden aan het onderhoud van de Witte Kerk. Want die leent zich geweldig voor zo’n evenement!