woensdag 18 oktober 2023

Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis op 6 en 7 oktober 2023:

De Vrienden blikken tevreden terug op het Rondje-om-de-kerk.

De organisatie van deze tweede Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis was een uitdaging. Vorig jaar kwamen er zoveel Noordwijkerhouters af op de tentoonstelling ‘Van wie ben jij er een’ dat we ons afvroegen: zou het dit jaar weer lukken om mensen te interesseren voor een stukje geschiedenis van het dorp?

En of het gelukt is! Honderden bezoekers hebben de weg naar de kerk voor het Rondje-om-de-kerk – het thema van dit jaar – gevonden. We waren ook best een beetje trots op het resultaat van de tentoonstelling. Samen met NoVaTo hebben we geprobeerd om op een ludieke manier de geschiedenis van de panden en haar bewoners rond de kerk te verbeelden. En gezien de vele enthousiaste reacties van de bezoekers is dat gelukt.

Op vrijdagavond liep het gelijk al storm. En op zaterdag leek het wel een orkaan! Zo druk was het. Het was vooral heel leuk om te zien dat er ook jongeren geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het dorp. En voor de ouderen onder ons was het een feest der herkenning.

Hoogtepunten waren o.a. het door ons ontwikkelde elektrospel, de speciaal voor deze dag samengestelde krant en het enige echte Vrienden van de Witte Kerk (sweat)shirt.

De ideeën voor de volgende editie buitelen al weer over elkaar heen. We zijn nog lang niet klaar met Noordwijkerhout!