maandag 30 oktober 2023

Een feestelijke ‘Ga uit je pan’ op 28 oktober 2023

Wat is het toch heerlijk als de tafel gedekt wordt met de mooiste en heerlijkste gerechten. En dan zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Dat gebeurde – alweer voor de derde keer – afgelopen zaterdag in de Witte Kerk. Wij hebben de tafel gedekt en hoefden vervolgens alleen maar de voordeur open te doen om de deelnemers aan ‘Ga uit je pan’ met hun fantastische gerechten binnen te laten zodat ze hun creaties op tafel konden zetten.

Wat was het allemaal feestelijk, en wat zag het er smakelijk uit. Stuk voor stuk gerechten die op een feestje niet misstaan. We zijn dan ook heel blij dat we niet zelf hoefden te oordelen. Dat lieten we aan de vakkundige jury over die bestond uit twee docenten van de KTS. Zij hebben verstand van lekker eten! Sander Blom (voormalig banketbakker) en Boudewijn Veenenbos (van oorsprong chef-kok) hebben een uur lang hun tanden gezet in taarten en andere baksels en geproefd van een soepje in een enorme pompoen. Zij wisten niet wie wat had gemaakt zodat het proefproces objectief plaats vond.

Na deze beraadslaging was de prijsuitreiking. Met een gedegen juryrapport in de hand werden de volgende prijzen uitgereikt:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gedeelde 1e prijs: Chantal van der Slot en Ulrike van den Berg (high tea verwennerijen in een knapzak) en Pepeyn de Korte en Peter Paardenkoper (hartige broodjes) – zij moeten de beker delen!  Gelukkig gaat dat in goed overleg.

  

 

2e prijs: Jacqueline de Wit met feestelijk uitziende koeken met chocolade pops.
 


3e prijs: Tamara en Daantje van Eeden met haar zeer smakelijke zoutloze pompoensoep.

De jury prees de inzendingen en was zeer te spreken over het hoge niveau. Door het gebruik van streekproducten en de bewuste keuzes die er qua ingrediënten zijn gemaakt ook nog eens helemaal van deze tijd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de prijsuitreiking werden alle gerechten verkocht. En dat ging razendsnel! Zo snel dat binnen een uur bijna alles weg was. Mooi voor ons, en een klein beetje jammer voor de potentiëlkopers die de kerk in kwamen en de hond in de pot vonden….

We bedanken vooral alle deelnemers aan dit festijn, want afgezien van de tijd, energie en ingrediënten die zij erin hebben gestoken stonden ze hun creaties ook nog eens af aan de Vrienden van de Witte Kerk, zodat die het konden verkopen voor het goede doel: het onderhoud van de Witte Kerk!

Verder een speciale dank voor Erika van den Burg van Kaatjes Bakwinkel voor het ter beschikking stellen van de prijzen.