woensdag 18 oktober 2023

Ga uit je pan - 2023

De Vrienden van de Witte Kerk organiseren voor de derde keer een bak- en kookfestijn waar je je vingers bij aflikt: ‘Ga uit je pan’. En omdat de Vrienden dit jaar 10 jaar bestaan is het thema van deze editie van ‘Ga uit je pan’ FEEST!

Iedereen mag meedoen aan dit evenement, het is niet aan leeftijd gebonden. Vorig jaar waren er zelfs kinderen onder de prijswinnaars. Dus doe mee en laat je van je feestelijkste kant zien. Maak een gerecht en lever dit op 28 oktober a.s. af in de Witte Kerk.

Wie mee wil doen kan uit vijf categorieën kiezen: een quiche, een zoete taart, hartige mini-taartjes, zoete gebakjes of een maaltijdsoep. Alle vijf mag natuurlijk ook. Gebruik de herfst als inspiratiebron. De jury en de Vrienden hebben maar drie voorwaarden: het moet uiteraard lekker zijn, in het gerecht moet minimaal één streekproduct verwerkt zitten en het moet er feestelijk uitzien.

De vakjury die bestaat uit culinaire experts van de KTS kiest een prijswinnaar. Deze ontvangt de enige echte ‘Ga uit je pan’ wisseltrofee. Ook mag elke deelnemer meedoen aan een workshop in de KTS in Voorhout. Zowel de wisseltrofee als de workshop worden door de KTS aangeboden. En omdat het feest is worden er extra prijzen door Kaatjes Bakwinkel beschikbaar gesteld.


De winnaars van de ‘Ga uit je pan’ wisseltrofee in 2022, Peter en Pepeyn, twee vrienden die samen een heerlijke Empanada met chutney maakten.


Op 28 oktober a.s. worden de inzendingen na de jurering verkocht in de Witte Kerk. De opbrengst hiervan is voor de Vrienden van de Witte Kerk die het weer aanwenden voor het onderhoud van dit eeuwenoude kerkgebouw.
Opgeven kan via button ‘Ga uit je pan’ - inschrijfformulier, in het menu hierboven Daar vind je de link naar het reglement en het inschrijfformulier. (Of ga nu gelijk door naar de spelregels 😃 klik hier en het inschrijfformulier ✏ klik hier)

Evenement: ‘Ga uit je pan’
Datum: 28 oktober 2023
Locatie: Witte Kerk Noordwijkerhout
Jurering: 10.00 – 11.00 uur
Verkoop: 11.30 – 14.30 uur (of zo lang de voorraad strekt!)