zondag 6 november 2022

Zaterdag 12 november 2022: Dag van de Witte Kerk

Traditioneel staat de Witte Kerk de tweede zaterdag van november in het zonnetje. En dan mag het regenen en stormen, dat maakt niet uit, maar wij - de Vrienden van de Witte Kerk – zetten de deuren dan wagenwijd open om ‘onze’ kerk aan iedereen te laten zien. Zodat iedereen mee kan genieten van deze kleine, maar mooie en intieme kerk. Die niet voor niets het centrum is van het dorp.

Wie benieuwd is naar de geschiedenis van de kerk en de eeuwenoude verhalen die de kerk herbergt, kan langskomen. Neem eens een kijkje in de cel, en bekijk vooral de kist eens die onder de preekstoel staat. Die kist staat op 12 november centraal. Wisten jullie dat die al honderden jaren oud is? In die kist hebben zich veel geheimen schuilgehouden. Maar wat er nu inzit? Wie het weet mag het zeggen. De kist kan namelijk niet meer open. De sleutels zijn zoek…. Het mooie is dat iedereen zelf kan bedenken wat er in zit want aan fantasie zit geen grenzen en je hebt er geen sleutel voor nodig.

Deze mysterieuze kist vraagt om een onthulling. Of dat op 12 november lukt? Wij weten het niet! Wij zijn net zo benieuwd als iedereen. Wel onthullen we een ander geheim: dat van onze geldkist. Wat zou daar in zitten? Hoeveel dragen de Vrienden dit jaar bij aan het onderhoud van de kerk? Dit geheim wordt in elk geval wel onthuld, want gelukkig hebben de Vrienden daar de sleutel van in handen. Om 15.00 uur vindt de onthulling plaats, in de Witte Kerk. Dan overhandigen wij onze jaarlijkse cheque aan dominee Esmeralda Mandemaker.

De deur is open van 11.00 – 15.15 uur en de toegang is gratis!