donderdag 15 november 2018

Dag van de Witte Kerk 10 november 2018

Elk jaar op de tweede zaterdag in november staat de Kerk in het middelpunt van de belangstelling op de ‘Dag van de Witte Kerk’. We proberen ieder jaar een ander thema aan deze dag te verbinden. Op 10 november jl. was het thema: ‘Waardevol of Waardeloos’.
 
Mensen konden hun kunst en/of curiosa laten taxeren. Er waren twee taxateurs aanwezig die tussen 10.30 en 15.00 uur continu aan het werk zijn geweest om iedereen een kans te geven. Meer dan 100 mensen grepen deze gelegenheid aan om spullen te laten taxeren! Je kon het zo gek niet bedenken of we hebben het voorbij zien komen: schilderijen, sieraden, beeldjes, glaswerk, boeken; echte klappers zaten er niet tussen maar toch waren er waardevolle spullen bij.

Gelijktijdig was er in de kerk een tentoonstelling van verzamelingen. Dertien gepassioneerde verzamelaars lieten hier hun schatten zien, en vertelden er vol overgave over. De Stichting Vrienden van de Witte Kerk heeft deze verzamelaars voor hun inzet bedankt door middel van een speciaal voor hen uitgegeven boekje, waar alle verzamelingen in staan, onder de titel ‘Ode aan de Verzamelaar’.

Hoogtepunt van de dag was uiteraard de overhandiging van de cheque à € 3000 aan ds. Esmeralda Mandemaker.

Al met al kunnen we terugzien op een geslaagde dag, waarop we zeker 300 bezoekers in de kerk hebben gezien.